Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Presim hollë qepën, preshin dhe hudhrën.
2.I hedhim në një tenxhere me vaj ulliri. I trazojmë dhe i gatuajmë për 15 minuta.
3.Shtojmë 1 kokërr patate të prerë në kubikë të vegjël.
4.Shtojmë lëngun e pulës, kripën, piperin dhe i lëmë të ziejnë me zjarr të ulët për 25 minuta.5
5.Shtojmë panën e gatimit dhe i trazojmë për 5 min.
6.Supën e kalojmë në blender deri sa të përftohet një masë kremoze.
7.Shtojmë majdanozin e grirë dhe i trazojmë.
8.Presim koren e bukës në kubikë dhe i hedhim në një tigan me vaj ulliri.
9.Presim sa të bëhen kërce.
10.Bukën e thekur e hedhim mbi supë para servirjes.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment