6 ushqimet që duhet të konsumoni gjatë menstruacioneve dhe 4 që duhet të shmangni

Nevojat ushqyese të grave ndryshojnë gjatë gjithë ciklit menstrual dhe luhatja e hormoneve është arsyeja e vetme për këtë. Gratë gjithashtu humbin minerale thelbësore dhe vitamina përmes gjakderdhjes.

Për t’i rikthyer këto humbje, ekspertët rekomandojnë një dietë të ekuilibruar në përputhje me periudhat e tyre. Disa produkte mund t’ju ndihmojnë të mbani një nivel të shëndetshëm të elementeve dhe mund të luftojnë probleme të tilla si ngërçe, ënjtje, dhimbje koke, të vjellat dhe lodhje.

6 ushqimet që duhet të hani gjatë periudhës së menstruacioneve:

1.Brokoli 

2.Banane 

3.Çokollata e zezë 

4.Salmoni 

5.Xhinxheri 

6.Portokalli dhe limonët 

Ushqimet që duhet të shmangni 

1.Qumështi 

2.Embëlsirat 

3.Kafeina 

4.Ushqimet pikante 

Lini një koment