9 rregullat e sigurisë për bashkëjetesën me familjarët e prekur nga COVID-19

Në rast se dyshoni se një nga pjesëtarët e familjes apo dhe ju vetë mund të jeni të rrezikuar ndaj infektimit me coronavirusin e ri CoV-19, atëherë sipas rekomandimeve/udhëzimeve të ISHP:

1- Përdorni krevate të ndarë
2- Mos përdorni të njëjtët peshqirë, lugë apo gota
3- Lani shpesh rrobat, peshqirët dhe çarcafët
4- Ajrosni shpesh ambientet
5- Përdorni tualete të ndara dhe të dezinfektuara
6- Dezinfektoni cdo ditë sipërfaqet që përdoren më shumë
7- Rrini larg, pra ruani distancën e sigurisë
8- Telefononi urgjencën në numrin 127 nëse keni temperaturë mbi 38 dhe vështirësi në frymëmarrje
9- Mos e ndërprisni karantinën për 14 ditë

Burimi: ISHP 

Lini një koment