A ndikon ora kur hamë në shtimin në peshë? Ja çfarë zbulon studimi i ri

Një studim i fundit ka zbuluar se ngrënia e një darke të vonë mund të shkaktojë shtim në peshë dhe nivele të larta të sheqerit në gjak, pavarësisht kalorive.
Ngrënia e darkës në 10 të darkës. në vend të 6 pasdite mund të ndikojë në glukozën tuaj në gjak dhe aftësinë për të djegur yndyrën.
Studimi zbuloi se darkuesit e vonë kishin nivele kulmore të sheqerit në gjak pothuajse 20 përqind më të larta dhe djegia e dhjamit u ul me 10 përqind, krahasuar me ata që hanin darkë më herët.
Dituria konvencionale është një kalori, pa marrë parasysh kur e hani atë dhe se shtimi në peshë është shkaktuar nga ngrënia e më shumë kalorive sesa duhen. Nutricionistët e quajnë këtë dukuri ‘kaloritë jashtë teorisë së kontrollit të peshës’.

Lini një koment