Hidhni 6 lugë krem nga maja e qumështit të kokosit dhe lëreni mënjanë.
Shtoni qumështin e kokosit të mbetur në një tenxhere të madhe. Përzieni sheqerin kafe, ujin, melasën, vaniljen, kripën dhe mollën e tharë dhe vendosini të ziejnë 25-30 minuta.
Ndërkohë, në një tigan shkrini gjalpin në nxehtësi të ulët.
Shtoni bananet dhe gatuajini, duke i përzier butë për 3-5 minuta.
Ndani bananet në 6 tasa dhe shuajini me shurup.
Sipër hidhni kremin e rezervuar të qumështit të kokosit.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Komento