Benefitet e acidit ferulik si trajtues antirrudhë dhe sëmundje të tjera!
Acidi ferulik është një përbërje organike që gjendet në muret qelizore të bimëve të caktuara. I pasur me antioksidantë të tillë si vitamina A, vitamina C dhe vitamina E, acidi ferulik gjendet më shpesh në kremrat e lëkurës kundër plakjes, ku besohet se neutralizon radikalet e lira që dëmtojnë dhe plakin qelizat.
Acidi ferulik gjithashtu mund të merret nga goja si një shtesë dietike. Praktikuesit e mjekësisë alternative besojnë se mund të parandalojë ose trajtojë presionin e lartë të gjakut, diabetin, kancerin dhe sëmundje të tjera të ndikuara nga stresi oksidativ.
Acidi ferulik i gjetur në suplemente rrjedh përgjithësisht nga drithërat, por gjithashtu mund të gjendet te perimet, frutat, farat dhe fasulet.
Përveç kësaj, acidi ferulik nganjëherë përdoret për të parandaluar ose trajtuar kushte të caktuara shëndetësore, duke përfshirë:
Sëmundja e Alzheimerit
Ateroskleroza (“forcimi i arterieve”)
Kanceri
Kolesterol i larte
Hipertensioni (presioni i lartë i gjakut)
Diabeti
Simptomat e menopauzës
Osteoporoza
Hulumtimi që mbështet përdorimin e acidit ferulik është përgjithësisht i dobët. Deri më sot, ka pak prova që acidi ferulik mund të ngadalësojë plakjen ose të trajtojë në mënyrë efektive çdo gjendje mjekësore.
Sot në vend festohet Sulltan Nevruzi, festa më e rëndësishme e besimtarëve bektashinj. Fillimisht festohej si festa e ardhjes së pranverës dhe më vonë si ditëlindja e imam Aliut. Kjo festë zgjat tri ditë. Besimtarët shkëmbejnë vizita tek njëri-tjetri...
Përgatituni për një surprizë të këndshme nga SnapFood, platforma juaj e preferuar e ushqimit dhe argëtimit në Shqipëri! Kemi punuar pa u lodhur për të ridizenjuar aplikacionin tonë, duke i dhënë atij një pamje të re dhe të freskët...
Në aplikacionin Snapfood, çdo student mund të regjistrohet me kartën e tij të studentit dhe të përfitojë bonuse, ulje për porositë e shumë privilegje! Sapo regjistrohet në aplikacion, secili student përfiton një bonus prej 100 lekësh që depozitohet në...
Lini një koment