Sugjerojmë:

Biftek viçi në furrë me qepë dhe lakër

1 tufë lakra
2 kuti me biftek viçi të ndarë në rripa të hollë
1 lugë çaji kripë
1/2 lugë çaji piper i zi
1 lugë gjelle vaj ulliri
2 lugë gjelle gjalpë
1 qepë të ëmbël të madhe
1 qepë të ëmbël të madhe
1 lugë çaji mjaltë

Ngroheni furrën në 225 °.

Copëtoni lakrën dhe marinojeni me kripë dhe piper.

Gatuani biftekun në vaj të nxehtë në një tigan të madh mbi nxehtësi të lartë 3 minuta në çdo anë.

Vendoseni në furrë dhe piqeni 6 minuta.

Ndërkohë, fshijeni tiganin dhe shkrijeni gjalpë mbi nxehtësinë mesatare.

Shtoni qepë dhe gatuajeni 5 minuta ose derisa të zbutet.

Hiqeni biftekun nga furra dhe lereni në fletë metalike për ta mbajtur të ngrohtë.

Shtoni lakrën në përzierjen e qepës dhe gatuajeni duke e nxitur vazhdimisht 5 minuta ose derisa lakra piqet.

Shtoni uthull dhe mjaltë dhe marinojeni me kripë dhe piper.

Shërbejeni biftekun me përzierjen e përgatitur.

Lini një koment