Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Vendosni proshutën në një tigan të vogël dhe gatuajeni mbi nxehtësi mesatare duke e kthyer herë pas here, derisa të gatuhet 3 – 5 minuta.
2.Vendosni supën e pulës, bishtajat, qepën, uthullën, sheqerin, hudhrën, specin e zi dhe kripën e kalitur në një tenxhere të ngadaltë.
3.Shtoni proshutën dhe përzieni që të përfshihen plotësisht me njëra – tjetrën.
4.Gatuani në nxehtësi të lartë deri sa të gatuhen plotësisht.
5.Rregullojini për kripë dhe erëza dhe shërbejini të ngrohta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento