Sugjerojmë:

Brokoli bolonjeze me pasta për një super vakt

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
20 min
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
267
1 kokë e madhe brokoli, e prerë në copa
Kripë
2 lugë vaj ulliri ekstra i virgjër
12 copa suxhuk të freskët italian (rreth 3 lidhje)
4 thelpinj hudhre
Spec të kuq të grirë
1 pako orecchiette (pasta)
Parmixhano të grirë hollë
3 lugë gjalpë të pakripur

1.Gatuani brokolin në një tenxhere të madhe me ujë të valë të kripur derisa të bëhet i butë, rreth 3 minuta.

2.Duke përdorur një lugë me vrima, transferojeni brokolin në një kullesë dhe lëreni të ftohet (kurseni enën me ujë për gatimin e makaronave). Prisni brokolin në copa të vogla dhe lereni menjane.

3.Nxehni 2 lugë vaj në një tigan të madh dhe  gatuani hudhrën duke tundur tiganin herë pas here, derisa të fillojë të bëhet e artë, rreth 2 minuta.

4.Transferoni hudhrën në një tas të vogël.

5.Gatuaj suxhukun me pak spec të kuq, duke e copëtuar mishin në copa më të vogla me një lugë druri dhe duke e trazuar herë pas here, derisa të skuqet dhe gatuhet, 6-8 minuta.

6.Vini tenxheren me ujë në sobë dhe gatuani makaronat.

7.Ndërkohë, nxirrni rreth ½ filxhan lëng nga lëngu i makaronave në tiganin me suxhuk dhe shtoni hudhrën dhe brokolin.

8.Mbajeni përzierjen në zierje të ulët, duke e trazuar shpesh dhe duke e shtypur derisa makaronat të përfundojnë me zierjen.

9.Transferojeni makaronat në tigan, pastaj hidhni në ½ filxhan ujë makarona.

10.Gatuajini, duke i përzier, derisa makaronat të thithin pjesën më të madhe të lëngut dhe të jenë vetëm al dente, rreth 4 minuta.

11.Shtoni gjalpë dhe përzieni derisa të shkrihen, pastaj transferoni makaronat në një tas të madh. Gradualisht shtoni djathin parmixhano duke e hedhur vazhdimisht derisa të keni një salcë.

12.Shërbejeni makaronat e mbushura me më shumë thekon parmixhano dhe piper të kuq.

Komento