Sugjerojmë:

Brusketa të shijshme me fasule dhe domate

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
5 min
Sugjerohet për:
Kalori:
118
500 gr domate me qershi
500 gr bukë e pjekur e prerë në 12 feta
2 lugë vaj ulliri
400 gr kokrra fasulesh
2 thelpi hudhër
1 lugë gjelle uthull balsamike
60 gr rukola

Nxehni skarën ose një grilë sobe.

Rezervoni gjysmën e domateve.

Lyeni lehtë bukën me vaj dhe domate.

Marinojeni dhe gatuajeni bukën në skarë për 2 minuta në secilën anë ose derisa buka të jetë lehtësisht e tharë.

Transferoni bukën në një pjatë të madhe shërbyese.

Piqni domatet në skarë, duke i kthyer herë pas here, për 4-5 minuta ose derisa domatet vetëm fillojnë të mblidhen.

Transferojini domatet në një pjatë.

Pritini në feta domatet e rezervuara.

Vendoseni në një tas me fasule, hudhra, uthull, rukola dhe vaj të mbetur.

Me një lugë merrni përzierjen e fasuleve në mënyrë të barabartë dhe hidheni mbi bukën në pjatë.

Organizojini me rregull domatet dhe përzierjen e fasuleve.1

Marinojeni me piper dhe shërbejeni menjëherë.

Komento