Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Parangrohni furrën në 220 gradë celsius.
2.Në një tas të madh shtoni miellin. Ndërkohë në një enë tjetër bashkoni bananet e shtypura, karotat, vezët, qumështin, shurupin e panjes dhe i përzieni mirë derisa të krijoni një masë homogjene.
3.Tani e shtoni tek mielli dhe e përzieni mirë të gjithën. Shtoni rrushin e thatë, copëzat e çokollatës dhe arrat.
4.Merrni një formë specifike dhe shtroni në të masën që përgatitët dhe e niveloni mirë me ndihmën e një spatule.
5.Në krye mund të t’i vendosni disa rripa bananeje.
6.E fusni në furrë për 35-40 minuta ose derisa ta shikoni që buka është pjekur tërësisht.
7.E lini pak të ftohet para se ta ndani në feta. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment