Sugjerojmë:

Bukë me pure kungulli dhe limon!

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
15 min
Sugjerohet për:
12 persona
Kalori:
219
1/3 filxhan vaj kokosi
1 / 2 filxhan sheqer kokosi
1/3 filxhan shurup panje
1 / 2 filxhan kos grek
1 filxhan pure kungulli
2 vezë
1 lugë gjelle lëkurë portokalli
1 / 2 lugë ekstrakt vanilje
3/4 filxhan miell tërshëre
1 lugë sodë buke
1 lugë pluhur për pjekje
1/2 lugë kripë
1 / 2 lugë kanelle
1 / 4 lugë karafil të tharë
1 / 4 lugë arrëmyshk
1/3 filxhan copa çokollate

1.Ngroheni furrën në 180 gradë C.

2.Spërkatni një tavë buke me llak gatimi dhe më pas lëreni mënjanë. Sigurohuni që ta rregulloni raftin e furrës në pozicionin e tretë më të ulët për të parandaluar që buka të skuqet shumë shpejt.

3.Në një tas të madh përzieni  së bashku vaj kokosi dhe sheqer, vanilje dhe shurup panje.

4.Pastaj përfshini vezët, erëzat, kripën, lëkurën e portokallit, kosin grek dhe purenë e kungullit.

5.Shtoni  miellin e tërshërës dhe pluhurin pjekës dhe sodën. Butësisht shtoni copat e cokollatës.

6.Hidhni brumin në tavën e përgatitur për bukë dhe piqeni për 55-60 minuta ose derisa një kruejtëse dhëmbësh e futur në qendër të dalë e pastër ose me disa thërrime të lagura. Lëreni bukën të ftohet plotësisht para se ta copëtoni.

7.Buka do të qëndrojë e freskët në një enë hermetike në temperaturë dhome ose në frigorifer deri në 7 ditë.

Komento