Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 180 gradë C.
2.Spërkatni një tavë buke me llak gatimi dhe më pas lëreni mënjanë. Sigurohuni që ta rregulloni raftin e furrës në pozicionin e tretë më të ulët për të parandaluar që buka të skuqet shumë shpejt.
3.Në një tas të madh përzieni së bashku vaj kokosi dhe sheqer, vanilje dhe shurup panje.
4.Pastaj përfshini vezët, erëzat, kripën, lëkurën e portokallit, kosin grek dhe purenë e kungullit.
5.Shtoni miellin e tërshërës dhe pluhurin pjekës dhe sodën. Butësisht shtoni copat e cokollatës.
6.Hidhni brumin në tavën e përgatitur për bukë dhe piqeni për 55-60 minuta ose derisa një kruejtëse dhëmbësh e futur në qendër të dalë e pastër ose me disa thërrime të lagura. Lëreni bukën të ftohet plotësisht para se ta copëtoni.
7.Buka do të qëndrojë e freskët në një enë hermetike në temperaturë dhome ose në frigorifer deri në 7 ditë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento