Bukë si kjo me banane, çokollatë dhe lajthi nuk keni ngrënë asnjëherë!
3 banane të pjekura
2 lugë gjelle shurup panje
3 vezë të mëdha
1 lugë ekstrakt vanilje
2 filxhanë miell lajthie
2 lugë kanellë
1/2 filxhan çokollatë pa qumësht
1 lugë sodë buke
Lajthi 1/4 filxhan, të grimcuar
1 lugë pluhur kakao
1/4 lugë kripë
1.Ngrohni furrën në 180 gradë C.
2.Spruconi lehtë me gjalpë një tavë dhe vendoseni mënjanë.
3.Në një tas të madh shtypni bananen duke përdorur një pirun.
4.Shtoni vezët, shurupin e panjës dhe vaniljen dhe përziejini derisa të kombinohen mirë.
5.Shtoni miellin e lajthisë, kanellën, sodën e bukës dhe kripën e detit dhe përziejini derisa të gjithë përbërësit të përfshihen plotësisht.
6.Ndani brumin e përgatitur dhe hidheni gjysmën në një tas të veçantë.
7.Përzieni pluhurin e kakaos në gjysmën e ndarë.
8.Derdhni gjysmën e brumit në tavën e përgatitur dhe më pas hidhni gjysmën tjetër me ngadalë.
9.Piqeni për 45 minuta derisa të ketë marrë ngjyrë kafe të artë.
10.Nxirreni nga furra bukën e përgatitur dhe shkrini çokollatën në mikrovalë ose sipër sobës në nxehtësi të ulët.
11.Përzijeni shpesh nëse përdorni metodën e sobës për të mos u djegur.
12.Pasi çokollata ka shkrirë hidheni sipër bukës dhe shtoni sipër lajthitë e copëtuara.
13.Ndajeni në feta dhe e keni gati për ta shërbyer!
HAPI 1Hidhni pulën në salcën e sojës, vajin e susamit, qepën dhe xhinxherin dhe përziejeni mirë përbërjen. HAPI 2Ngrohni BBQ-në. Nëse përdorni një BBQ me qymyr, prisni që qymyri të kthehet në hi përpara se të filloni gatimin. Gatuani...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Lini një koment