Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Nxehim paraprakisht furrën në 175 °.
2.Në një enë hidhni gjalpin dhe sheqerin kaf dhe trazojini deri sa sheqeri të jetë tretur tek gjalpi.
3.Shtoni miellin dhe ngjesheni brumin fort.
4.Brumin kalojeni në një sipërfaqe të lyer me pak miell dhe ngjesheni deri sa të jetë zbutur mjaftueshëm.
5.Më pas jepini formë duke e bërë roll.
6.Priteni në 3 pjesë dhe me pirun bëjini disa vrima brumit.
7.Futeni në furrë deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
8.Lëreni të ftohet dhe shijojeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment