Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Të vogla, praktike dhe thjesht të parezistueshme. Këto janë byreçkat me spinaq e rikota
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Merrni një tavë dhe vendosni në të një letër kuzhine.
Në një tas të vogël përzieni 1 vezë me 1 lugë gjelle ujë. I lini mënjanë.
Në një tas tjetër kombinoni rikotën, spinaqin, domatet, borzilokun, pak piper të kuq, vezën dhe ¼ lugë çaji kripë.
Hapni petën e parë në tavolinën e punës. Filloni e ndani në shirita të gjatë dhe tek secila prej tyre vendosni 1-2 lugë gjelle nga mbushja që përgatitët.
I palosni më pas duke i dhënë formën që dëshironi.
Kështu veproni edhe me petën tjetër.
Anësoret i shtypni me një pirun në mënyrë që të mbyllen mirë.
I radhisni byreçkat njëra pas tjetrës në tavë dhe i lyeni sipër me masën që vezë që përgatitët në fillim. Për lyerjen duhet të përdorni një furçë kuzhine.
Në fund i spërkasni sipër me farat e susamit.
I fusni në furrë për 18-20 minuta, derisa të marin një ngjyrë kafe të artë. Shijojini!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment