Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Shtrini petat në tavën e pjekjes.
2.Ngroheni furrën në 200 gradë C.
3.Hapni secilën prej petave dhe vendosni ato në një sipërfaqe me miell.
4.Priteni çdo petë në gjysmë dhe mbulojeni me Nutella.
5.Në një tas hidhni vezen dhe tundeni, pastaj me anë të një furçe lyejeni petën e sipërme.
6.Vendosini të piqen për 15 deri në 20 minuta.
7.Hiqini nga furra pasi të jenë fryrë dhe të kenë marrë ngjyrë kafe të artë.
8.Sherbejini me Nutella dhe sheqer pluhur sipër.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment