Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Për të bërë bazën e biskotave, thërrmoni biskotat në një procesor ushqimi, pastaj futini në një enë me sheqerin dhe gjalpin dhe trazojini të kombinohen.
2.Hidheni përzierjen në një tavë të lyer me gjalpë më parë dhe futeni në frigorifer për 30 minuta.
3.Për të bërë pjesën e sipërme, shkrini çokollatën në mikrovalë, dhe lëreni të ftohet pak.
4.Rrihni kremin e djathit në një tas të madh me rrahës elektrik derisa të formohen majat e buta, pastaj shtoni pluhurin e kakaos.
5.Rrihni djathin krem dhe sheqerin së bashku, pastaj hdheni në përzierjen e kremit dhe çokollatën e ftohur.
6.Vendosni me lugë përzierjen e çokollatës mbi bazën e biskotave, duke e niveluar me pjesën e pasme të një luge.
7.Kalojeni sërish në ngrirje dhe ngrijeni për 2 orë ose derisa të jetë ngrirë.
8.Hiqeni nga ngrirja dhe lëreni në temperaturë dhome të zbutet për rreth 20 minuta para se ta shërbeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment