Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në tavolinën e punës shtoni miellin. Hapni një vrimë në mes dhe shtoni vezët, sodën, kripën.
Tani shtoni kosin, ujin dhe punojeni mirë brumin.
Sapo brumi të jetë lidhur pak shtoni vajin e ullirit.
Punojeni sërish brumin derisa të bëhet një masë homogjene.
E mbuloni me një peshqir dhe e lini mënjanë për të paktën 30 minuta- 1 orë.
Pas kësaj formoni disa kulaç të vegjël rrumbullakë dhe i vendosni për t'i skuqur në një tigan me vaj ulliri.
Tigani duhet të jetë mundësisht i sheshtë dhe nuk është nevoja për shumë vaj. Pasi t'i keni skuqur të gjitha, i vendosni në një pjatë dhe mund t'i shijoni sipas dëshirës me djathë, reçel apo diçka tjetër.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment