Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
A i dini benefitet e brokolit? Ai trajton kancerin, detoksikon trupin tuaj, e bën lëkurën tuaj të shkëlqejë, parandalon sëmundjet e zemrës etj. Prandaj ia vlen ta provoni këtë recetë!
Lani mirë brokolin dhe më pas e ndani në copa të vogla. E vendosni për ta zierë në ujë me kripë përreth 7-8 minuta.
Prisni karotat në copa të vogla dhe vendosini edhe ato për t’i zierë. Vendosini perimet e ziera në një pjatë.
Përgatisni salcën e kosit. Në një enë bashkoni kosin, kripën, hudhrën dhe trazojini derisa të krijoni një salcë kremoze.
Shtojani salcën perimeve që zietë. Në fund shtoni pak vaj ulliri dhe piper të kuq. Sallata është gati!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment