Cili është momenti i duhur për të hedhur kripën...
Kripa është shija e çdo gatimi, dikush e do më shumë e dikush më pak, por asnjë ushqim nuk merr shijen e duhur pa të. Por ajo që amvisat janë gjithmonë në dilemë është: kur është momenti i duhur...
Për hir të së vërtetës erëzat nuk zgjasin shumë, edhe nëse i mbajmë në frigorifer. Por ekzistojnë 2 mënyra si t’i mbani ato të freskëta për një kohë më të gjatë.
Ja cilat janë ato:
Trajtoji si lule
Mbush një gotë me ujë dhe zhyt barërat në ujë. Tani ruajini në frigorifer. Me këtë, ju do t’i mbani erëzat e freskëta për 3-4 ditë më shumë.
Nëse dëshironi t’i mbani bimët tuaja të freskëta për më shumë se 4 ditë, thjesht i fusni në gjalpë. Si funksionon kjo?
I lani erëzat dhe i prisni në copa më të vogla. I fusni tek kubat e akullit dhe sipër i shtoni gjalpë të shkrirë. I mbani në ngrirje dhe i përdorni sa herë të keni nevojë në gatime.
Kështu do të shpëtoni njëherë e mirë edhe nga hedhja e erëzave në kosh, si rrjedhojë e mos shfrytëzimit në kohë. Me këto truke të thjeshta ju kurseni kohë dhe para!
Kripa është shija e çdo gatimi, dikush e do më shumë e dikush më pak, por asnjë ushqim nuk merr shijen e duhur pa të. Por ajo që amvisat janë gjithmonë në dilemë është: kur është momenti i duhur...
1.Në një enë rrumbullake ose gota alumini vendosni petën e prerë ne formën e gotës.2. brenda 2 ullinj të prerë dhe pak djathë.3.Shtoni edhe vezën dhe pak kripë e erëza sipas dëshirës.4.Futeni të piqet në 200 gradë për 7-8...
Nënat dhe gjyshet tona me kujdes e zgjidhnin gjithmonë orizin para zierjes. Por tani që e blejmë të paketuar mirë, na duket sikur kemi shpëtuar nga ky proces i rëndësishëm. Njohësit e kulinarisë thonë që orizi nuk duhet larë...
© 2021, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment