Sugjerojmë:

E butë dhe me shije fantastike, bukë e gatuar me gjalpë dhe proshutë!

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
15 min
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
330
Llak gatimi
1 1/2 filxhan miell i gjithanshëm, i spërkatur dhe i niveluar
2 lugë pluhur pjekje
1/2 lugë kripë
1/2 lugë piper i zi
2 vezë të mëdha
1/2 filxhan dhallë
Gjalpë pa kripë, i shkrirë
1 filxhan djathë Cheddar
½ filxhan djathë parmixhano
4 feta proshutë, të gatuara dhe të copëtuara
3 lugë gjelle qepë të njoma


1.Ngrohni furrën në 175 gradë dhe vajiseni lehtë me llakun.

2.Përzjeni së bashku miellin, pluhurin për pjekje, kripën dhe piperin në një tas.

3.Përzjeni së bashku vezët dhe gjalpin dhe shtojini tek mielli për tu kombinuar.

4.Mbusheni me djathrat, proshutën dhe qepën dhe transferojini në tavën e përgatitur.

5.Spërkatni sipër me pak piper shtesë.

6.Piqeni derisa të marrë ngjyrë kafe të artë 35 – 40 minuta.

7.Shërbejeni të ngrohtë ose në temperaturën e dhomës.

Komento