Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Përzieni të gjithë përbërësit e veshjes në një tas, përzijini për 1 minutë derisa të arrihet një salcë pak e trashë. Vendoseni në frigorifer derisa të jetë gati për t’u përdorur.
2.Prisni sallatën në copa dhe copëtoni qepën. Qëroni dhe prisni kastravecat në kube.
3.Prisni avokadot në gjysmë për së gjati rreth farës. Hapni gjysmat dhe hiqni gropën. Pritini në kubikë të vegjël.
4.Vendosni të gjitha perimet e prera në një tas, përziejeni butësisht dhe lërini mënjanë.
5.Marinoni filetot e salmonit me kripë dhe piper të zi të bluar. Në një tigan të madh jo-ngjitës, ngrohni vajin në nxehtësi mesatare.
6.Vendosni filetot e salmonit në vajin e nxehtë, duke i shtypur lehtë me një shpatull në mënyrë që mishi të bie në kontakt me tiganin. Pritini për 4-5 minuta derisa të bëhen krokante dhe të marrin ngjyrë të artë. Rrokullisni filetot dhe gatuajini për 2-3 minuta më shumë.
7.Ndani në mënyrë të barabartë sallatën midis tasave tuaj të servirjes.
8.Vendosni në secilën tas fileto salmoni dhe shtoni ullinjtë. Lyejeni salmonin me salcën e përgatitur .
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento