Brusketa pranverore: 3 receta
Me ardhjen e të ngrohtit, vjen edhe dëshira për të eksperimentuar në sa më shumë pjata dhe një zgjedhje e zgjuar janë edhe brusketat e pranverës që i bëjnë të gjithë të lumtur gjatë një pik-niku ose aperitivi në...
Me ardhjen e të ngrohtit, vjen edhe dëshira për të eksperimentuar në sa më shumë pjata dhe një zgjedhje e zgjuar janë edhe brusketat e pranverës që i bëjnë të gjithë të lumtur gjatë një pik-niku ose aperitivi në...
Një antipastë e shkëlqyer, por jo vetëm. Një recetë shumë e shëndetshme që mund ta konsumoni në çdo orë të ditës, edhe nëse doni të shmangni përgatitjen e drekës e darkës: brusketat me ton, domate e qepë. Në këtë...
1.Në një tenxhere ngrohni vajin mbi nxehtësinë mesatare. 2.Shtoni qepën dhe gatuajeni duke e trazuar për 6-8 minuta. 3.Shtoni hudhrën dhe gatuajeni 1 minutë më gjatë. 4.Shtoni domatet dhe specin e kuq dhe lërini të zihen në nxehtësi të...
1.Vini të zihen 3 gota supë në një tenxhere dhe shtoni 1/2 filxhan sorgrum dhe lëreni të ziejë butësisht përafërsisht 20-25 minuta. 2.Ndërkohë, ngrohni një tigan të madh me kapak mbi nxehtësinë e mesme. 3.Shtoni vaj ulliri dhe hudhrën...
1.Ndizeni furrën në 180 gradë. 2.Në një tigan nxehni vajin e ullirit dhe gatuani fetat e qepës dhe hudhrën derisa të zbuten. 3.Kalojini qepët në fundin e një tave të vogël për pjekje. 4.Pritini domatet në feta rreth 7-8...
Në një tigan skuqim në pak vaj ulliri qepën e grirë imët me hudhrën e shtypur. E lëmë deri sa qepa të zbutet dhe shtojmë domatet me fasulet pllaqi. Rregullojmë shijen me kripë dhe piper dhe në fund hedhim...
Në një tigan ngrohim vajin dhe kaurdisim qepën të grirë hollë, shtojmë kungujt të prerë në shiritë të trashë 1 cm gjerësi dhe 2-3 cm gjatësi. Kaurdisim mirë kungujt me qepën. Shtojmë domatet të prera në kubikë ( pa...
Lani, thani dhe hiqni copat e këqija nga domatet.Pritini në seksione të vogla.Në një tenxhere të madhe, shtoni domate dhe shumë pak ujë (së paku 1 gotë).Lërini të zihen.Pasi të zihen vendosni një kullesë për të hequr farat dhe...
Nxehni skarën ose një grilë sobe. Rezervoni gjysmën e domateve. Lyeni lehtë bukën me vaj dhe domate. Marinojeni dhe gatuajeni bukën në skarë për 2 minuta në secilën anë ose derisa buka të jetë lehtësisht e tharë. Transferoni bukën...