Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: domate

Fasule pikante me tul domateje në tigan

1.Në një tigan skuqim në pak vaj ulliri qepën e grirë imët me hudhrën e shtypur. 2.E lëmë deri sa qepa të zbutet dhe shtojmë domatet me fasulet pllaqi. 3.Rregullojmë shijen me kripë dhe piper dhe në fund hedhim...

Sallatë me pak përbërës, por me shumë shije

E lehtë, e asimilueshme dhe e shëndetshme, por në të njëjtën kohë super e shijshme…kjo sallatë duhet provuar sa më shpejt! Përbërësit për 4 persona: 300 gram gjoks pule 2 karota 300 gram sallatë mikse (marule, spinaq, etj) 5...

Brusketa me ton, domate dhe qepë

Një antipastë e shkëlqyer, por jo vetëm. Një recetë shumë e shëndetshme që mund ta konsumoni në çdo orë të ditës, edhe nëse doni të shmangni përgatitjen e drekës e darkës: brusketat me ton, domate e qepë. Në këtë...

Domate në furrë me parmixhano dhe vezë!

1.Ngroheni furrën në 150 ° C dhe vendosni gjizën në një sitë të veshur me letër kuzhine për t’u kulluar. 2.Ndërkohë, vendosni vajin dhe domatet në një tavë pjekjeje dhe hidhni sipër hudhër dhe trumzë për marinim. 3.Piqini për...

Supë me fasule të bardha dhe domate

1.Vini të zihen 3 gota supë në një tenxhere dhe shtoni 1/2 filxhan sorgrum dhe lëreni të ziejë butësisht përafërsisht 20-25 minuta. 2.Ndërkohë, ngrohni një tigan të madh me kapak mbi nxehtësinë e mesme. 3.Shtoni vaj ulliri dhe hudhrën...

Brusketa me fasule dhe domate

1.Nxehni skarën ose një grilë sobe. 2.Rezervoni gjysmën e domateve. 3.Lyeni lehtë bukën me vaj dhe domate. 4.Futeni bukën në skarë për 2 minuta në secilën anë ose derisa buka të jetë lehtësisht e tharë. 5.Transferoni bukën në një...

Për 15 minuta është gati, supë me domate dhe...

1.Pasi t’i keni larë mirë vendosini të gjithë përbërësit në një blender. 2.Grijini mirë deri sa të jetë përfituar një masë kremi. 3.Transferojeni kremin nga blenderi në një tigan të madh dhe zijeni mbi ngrohje të ulët për 10...