Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: kungull

Pure me kungull, presh dhe pulë për vogëlushët mbi...

Qëroni dhe copëtoni kungullin, prisni pjesën e bardhë të preshit, shpëlajeni dhe copëtoni spinaqin. Në një dërrasë të veçantë, presim pulën në copa të madhësisë së kafshatës.  Ziejeni pulën në një tenxhere të vogël me ujë të valuar për...

Supë krem me thjerrëza dhe kungull

Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe. Skuqini qepët derisa të zbuten dhe të fillojnë të marrin ngjyrë të artë. Hidhni hudhrën, tulin e kungullit, thjerrëzat dhe trumzën dhe më pas hidhni lëngun e nxehtë. I rregulloni me kripë,...

Kek i thjeshtë me kungull të verdhë, shija speciale

1.Ngrohni furrën në 180°C. 2.Lyejeni një tavë me llak gatimi. 3.Në një tas të madh, përzieni të gjithë përbërësit së bashku. Hidheni në tavë. 4.Piqeni kekun për rreth 1 orë deri sa keku të jetë bërë. 5.Fikni furrën dhe...

6 arsye pse kungulli është një super ushqim

Kungulli është ushqimi më i pasur me vlera ushqyese dhe më i miri i sezonit të vjeshtës, dhe mund të shijohet në mënyra të ndryshme. Mishi i saj, farat dhe vaji janë të gjitha të mira për shëndetin. Dy...

Lazanja me kungull, përfekte për sezonin e vjeshtës

1.Ngrohni furrën në 220 gradë. 2.Në një blender hidhni gjizën dhe spinaqin derisa të formohet masë kremoze. 3.Transferoni në një tas dhe shtoni 1/2 filxhan mocarela, 2 lugë pecorino, arrëmyshk, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper 1/4 lugë çaji....

Supë vjeshtore me krem kungulli

Grijmë qepën dhe e kavardisim në pak gjalp në zjarr mesatar derisa të rezultojë masë homogjene duke e perzierë shpesh. Lajmë karrotat dhe kungullin, i qerojmë dhe i presim në copa të vogla dhe i shtojmë tek qepa, duke...

Supë me pure kungulli për një vakt me shumë...

Ngrohni lëngun e pulës lëshoni kripën, kungullin, qepën, trumzën, hudhrën dhe kokrrat e piperit. Më pas mbulojeni me kapak dhe ulni temperaturën dhe ziejini për 30 minuta. Me anë të blenderit vazhdoni procesin e bluarjes së supës. Ktheni në...

Si të përgatisni kafe late me shije kungulli

Vendosni gjalpin, erëzat dhe kafen në një blender  dhe  shtoni ujë të valuar dhe përziejeni për 20-30 sekonda derisa të krijohet një shkumë e imët. Hidheni në një filxhan dhe sipër hidhni pak kanellë ose erëza kungulli. Shërbejeni menjëherë!...

Cheesecake me pure kungulli për ditët e vjeshtës

Ngroheni furrën në 350 gradë. Vendosni në pjesën e poshtme të furrës një letër kuzhine. Fusni biskotat në një blendër që ti copëtoni në thërrime. Shtoni sheqer dhe gjalpë dhe përzijini deri sa të bëhet një kombinim homogjen. Pjekeni...