Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: kuzhina

Të ushqehemi sipas stinës: Ç’ pazare të bëjmë në...

Për disa njerëz bërja e pazarit është një art, për të tjerë një mënyrë relaksimi, për disa të tjerë është humbje kohe, gjë që i bën të shpenzojnë shumë dhe t’i mbushin raftet me ushqimet e gabuara. Nëse edhe...

Pure me bizele dhe finok, një pjatë me shije...

1.Hiqni bizelet nga bishtajat dhe më pas ziejini. Zieni edhe patatet në një tenxhere tjetër. 2.Qëroni patatet e ziera dhe më pas shtypini me pirun ose shtypëse patatesh. Fruloni edhe bizelet e ziera me 3 dcl qumësht. 3.Bashkoni purenë...

Kuzhinë franceze. Supë me qepë dhe bukë të thekur

Supa me qepë është një pjatë tipike e kuzhinës franceze, e thjeshtë për t’u përgatitur dhe me shije të veçantë. Djathi dhe erëzat i japin një qasje unike. Përbërësit: ½ kg qepë të bardha 50 gr gjalpë 1,5 l...

Kripë e aromatizuar me erëza të ndryshme

Kjo stinë na lejon të përdorim shumë erëza të çmuara aromatike të cilat u japin shumë shije pjatave tona. Si thoni të përdorni mente, rozmarinë, borzilok e rigon për të përgatitur në shtëpi një kripë të mrekullueshme të aromatizuar?...

Nëse edhe ju, si ne, i prisni kështu avokadot,...

Të gjithë e kemi vënë re se kur lëmë një avokado të ekspozuar për një kohë të gjatë ndaj ajrit, ajo fillon të bëhet ngjyrë kafe. Kjo ndodh kur një enzimë e quajtur ‘polyphenol oxidase’ dhe një kimikat i...

Si të përgatisni brumë të ardhur për të bërë...

Bukët pa maja përgatiten me brumë të ardhur ose brumin ‘mëmë’ siç quhet ndryshe. Por si përgatitet ai, si ruhet dhe si rifreskohet? Le të shohim hapat më poshtë: Përbërësit: 200 gr miell 90 gr ujë Një lugë kafeje...