Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: makarona

Makarona me qofte dhe borzilok

1.Përgatisim brumin e qofteve duke bashkuar në një tas mishin e grirë me qepën, vezën, tulin e bukës të shtrydhur fort nga qumështi, hudhrën, kripën dhe piperin. 2.E lemë masën të pushojë për minimumi gjysmë ore në frigorifer mbuluar...

Ravioli të bëra në shtëpi me gjizë dhe spinaq

1.Për të përgatitur raviolit me gjizë dhe spinaq, fillimisht përgatisim brumin me vezë. 2.Në tavolinën e punës ose në një tas të madh hedhim 2 llojet e miellit të situr, i hapim një gropë në mes dhe shtojmë vezët...

Makarona me kofshë pule dhe salcë arrabiata të pjekura...

1.Nxehni furrën në 200C.2.Ngrohni vajin në një tigan që nuk ngjit mbi një nxehtësi të lartë.3.Marinoni mishin e pulës dhe skuqeni, nga ana e lëkurës poshtë, për 5 minuta deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë. 4.Hiqeni dhe...

Makarona me salmon dhe rikota!

1.Në një tenxhere me ujë të valuar shtoni makaronat të ziejnë. 2.Ndërkohë në një tigan me vaj ulliri skuqni spinaqin dhe me dy thelpi hudhra. 3.Më pas shtoni salmonin dhe ricottën. 4.I përzieni mirë dhe më pas shtoni makaronat...

Makarona caponata, receta e pastave që duhet t’i shtohet...

1.Nxehni vajin në një tigan të madh dhe gatuani qepën për 8-10 minuta derisa të fillojë të karamelizohet. 2.Shtoni hudhrën në 2 minutat e fundit të kohës së gatimit. 3.Në një enë hidhni perimet e pjekura, domatet, kaperin dhe...

A duhet hequr dorë nga makaronat dhe buka kur...

Gjëja e parë që na shkon ndërmend të heqim nga vaktet kur jemi me dietë është konsumimi i makaronave dhe i bukës. Ne mendojmë se karbohidratet janë përgjegjësit kryesorë për shtimin e peshës tonë. Por e kemi krejtësisht gabim,...

Sallatë me makarona, domate dhe borzilok

1.Në një tenxhere të madhe me ujë të valuar me kripë futni makaronat orecchiette për të zier sipas udhëzimeve të paketimit të tyre. 2.Pasi të jenë zier, kullojini dhe lerini mënjanë. 3.Në një tas të vogël hidhni së bashku...