Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: oriz

Tasqebap me oriz të zier

1.Tasqebapi zakonisht, përgatitet me mish viçi ose dele. 2.Mishi tul pritet në shirita të hollë ose në copa katrore. 3.Skuqet në yndyrë së bashku me qepët e prera fije-fije, derisa krijohet një shtresë e kuqe. 4.Shtohet mielli, skuqet edhe...

A duhet larë orizi para se të gatuhet?

Nënat dhe gjyshet tona me kujdes e zgjidhnin gjithmonë orizin para zierjes. Por tani që e blejmë të paketuar mirë, na duket sikur kemi shpëtuar nga ky proces i rëndësishëm. Njohësit e kulinarisë thonë që orizi nuk duhet larë...

Thjerrëza me oriz dhe fileto peshku

1.Në një tigan me nxehtësi mesatare shtoni vajin e ullirit dhe perimet. 2.Trazojini mirë dhe më pas shtoni thjerrëzat. 3.Ndërkohë në një tenxhere me ujë të valuar shtoni supën e pulës. 4.Lëngun ia shtoni më pas thjerrëzave. Rregullojini me...

Oriz me spinaq dhe mish pule

1.Në një tenxhere skuqni qepët e njoma dhe spinaqin me vaj ulliri. Kini kujdes ta lani sa më mirë spinaqin. 2.Më pas shtoni filetot e pulës të ndara në copa të vogla, në mënyrë që të skuqen sa më...

Supë pule me oriz jasemini dhe pluhur kerri

1.Kombinojeni mishin e pulës, karrotat, fletën e dafinës dhe një majë luge kripë në një tigan të mesëm. 2.Shtoni 3 gota supë dhe vendoseni të zihet në ngrohje të ulët, rreth 20 minuta. 3.Ndërkohë, ngrohni gjalpin në një tigan...

Tabule me oriz kafe, vezë dhe majdanoz

1.Ziejeni orizin me trumzë dhe selino për 20 minuta derisa të zbutet. 2.Ndërkohë, zieni vezët për 7 minuta, pastaj ftoheni në ujë të ftohtë. 3.Kulloni orizin dhe futeni në një tas. 4.Shtoni lëngun e perimeve, lëngun e limonit dhe...

Tavë orizi me qofte dhe domate, thjesht e parezistueshme!

1.Si fillim përgatisni qoftet.Në një enë hidhni mishin e grirë, vezën, thërrimet e bukës, kripën, erëzat dhe i përzieni mirë. 2.Pasi masa është homogjenizuar lëreni të pushojë për 10 minuta. 3.Filloni përgatitjen për tavën. Grini imët qepën dhe hidheni...