Arkiva e etiketave: pasta

Po rizoton me mandarina e keni provuar?

1.Lëmë mënjanë dy mandarina, ndërsa të tjerave ua qërojmë lëkurën me rende (vetëm pjesën e verdhë) dhe më pas ishtrydhim. 2.Në zjarr vëmë një tenxhere ku hedhim vajin e ullirit dhe gjalpin, skuqim për 2 minuta orizin duke e...

Pasta me salcë avokado

1.Si fillim vëmë ujin të vlojë për makaronat. 2.Pasi uji të ketë valuar vemë makaronat të ziejnë. 3.Marrim përbërësit që të përgatitim salcën me avokado. 4.Në një blender hedhim avokadon, hudhrën, borzilokun, lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 5.Gjatë...

Pasta me krem limoni dhe shparguj

1.Si fillim zieni makaronat me metodën e zakonshme në tenxhere me ujë e kripë. 2.Prisni shpargujt nga koka dhe bishti. 3.Në një tigan me vaj ulliri shtoni hudhrat. Shtoni lëngun e pulës, lëngun e limonit, lëkurën e limonit, kremin...

Pasta me rukola dhe bizele

1.Në ujin e vluar hidhni makaronat dhe i gatuani për rreth 10 minuta, sipas udhëzimeve të pakos. 2.Tre minuta para se të hiqni makaronat, shtoni bizelet e ngrira në të njëjtën tenxhere dhe prisni derisa të zbuten. 3.Ndërkohë, vendosni...

Pasta me pesto majdanozi dhe speck

Si fillim vendosni ujin e pastave të ziejë. Filloni me përgatitjen e pestos së majdanozit: lani majdanozin dhe vendoseni në mikser; shtoni aty edhe kripën, stikat e pishës, bajamet dhe parmixhanon e grirë. Shtoni një lugë kafeje  vaj ulliri...

Pene me karkaleca dhe domate, shija që duhet të...

Merrni një tenxhere të madhe me ujë të kripur lehtë. Shtoni makaronat dhe gatuajini për 8 deri në 10 minuta ose derisa të jenë al dente dhe më pas kullojini. Nxehim vajin në një tigan në nxehtësi mesatare. Shtojmë...

Për shije maksimale sot gatuani këto pasta me lakër...

1.Në një tigan ngrohni vajin e ullirit dhe hudhrën në mes për 3 minuta, duke e trazuar. 2.Shtoni kripë, qepë, kërpudha dhe lakrat e Brukselit. 3.Gatuajini 5 minuta dhe shtoni rozmarinë. 4.Gatuajeni 2 – 3 minuta ose derisa të...

Pasta bolonjeze me lulelakër për një shije fantastike

Kërpudhat i fusni në një procesor ushqimi derisa të copëtohen imët. Kalojeni në një tas të vogël. Fshini tasin e përpunuesit të ushqimit. Hidhni në procesor lulelakrën derisa të copëtohet, duke e transferuar në një tas mesatar. Nxehni pak...

Pasta me sardele dhe hudhër

Grini 3 thelpinj hudhër. Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni 3 lugë çaji vaj ulliri. Shtoni thërrimet e bukës, hudhrën e grirë, specin e kuq dhe dhe kripën. Gatuajini deri sa thërrimet të marrin ngjyrë të...