Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: sallate

Si të përgatisni me dy hapa të thjeshtë sallatën...

1.Në një tigan të vogël në nxehtësi mesatare, ngrohni arrat derisa të skuqen, duke i përzier herë pas here, rreth 2 – 5 minuta. Hiqini nga nxehtësia, lëreni të ftohet, pastaj i prisni në madhësinë e dëshiruar. 2.Vendosni mollët...

E thjeshtë dhe plot vlera ushqyese: Sallatë me salmon...

1.Përzieni të gjithë përbërësit e veshjes në një tas, përzijini për 1 minutë derisa të arrihet një salcë pak e trashë. Vendoseni në frigorifer derisa të jetë gati për t’u përdorur. 2.Prisni sallatën në copa dhe copëtoni qepën. Qëroni...

Mësoni të bëni sallatën e famshme ruse “Shuba”

1.Zieni panxharët për 45 minuta në një tenxhere të vogël. 2.Në një tenxhere të veçantë zieni patatet dhe karotat për 25 minuta. 3.Hiqini të gjithë përbërësit nga uji i zierë dhe lërini të ftohen. 4.Një mënyrë tjetër për të...

Sallatë me mish pule dhe fruta

1.Në një tas, përziejmë të gjithë përbërësit e marinimit. 2.Shtojmë mishin e prerë në kubikë të vegjël, i përziejmë mirë me lugë, e mbulojmë me plastmasë kuzhine dhe e lëmë të pushojë 2 orë në frigorifer. 3.Pas kësaj ndezim...

Sallatë super e shpejtë me lakër të kuqe. E...

1.Pasi e kemi larë mirë dhe prerë lakrën, e vendosim në një tas të madh. Në një enë qelqi trazojmë bashkë vajin,uthullën,kripën dhe piperin. 2.Salcën e krijuar ia shtojmë sipër lakrës dhe e përziejmë mirë. 3.Në fund i hedhim...

Sallatë me vezë, majonezë dhe kopër

1.Në një tas të vogël, rrihini së bashku majonezën, vajin e ullirit, mustardën, kaperin, lëngun e limonit, hudhrën, shafranin, kripën dhe piperin.2.Shtojini vezët e prera në copa të imëta, pastaj përzjeni farën e selinosë, koprën dhe qepën.3.Lëreni deri sa...

Sallatë me lakër jeshile, e preferuara e ditëve të...

1.Vini një tenxhere të madhe me ujë të ziejë. Vendoseni lakrën jeshile në ujë dhe ziejini për 8 minuta. Kullojeni dhe më pas shtrydhni ujin e tepërt. 2.Shkrini gjalpin në një tigan. Shtoni hudhrën dhe specat e kuq djegës...

Sallatë vjeshte “Santa Fe” me tortilla dhe mish pule

1.Përgatsni salcën / marinadë. 2.Hidhni së bashku vajin e ullirit, piperin e kuq, lëngun e limes, hudhrën dhe qimnon derisa të emulsohet. 3.Vendosni gjoksin e pulës në një qese të madhe plastike të mbyllur. 4.Derdhni rreth gjysmën e lëngut...