Arkiva e etiketave: supe

Supë me domate, spec dhe gjoks pule super e...

1.Në një tenxhere ngrohni vajin mbi nxehtësinë mesatare. 2.Shtoni qepën dhe gatuajeni duke e trazuar për 6-8 minuta. 3.Shtoni hudhrën dhe gatuajeni 1 minutë më gjatë. 4.Shtoni domatet dhe specin e kuq dhe lërini të zihen në nxehtësi të...

Francezët e adhurojnë këtë supë me perime gjatë pranverës

1.Shkrini gjalpin në një tenxhere të madhe mbi nxehtësi mesatare. 2.Hidhni brenda qepën dhe preshin të copëtuar dhe skuqini pak sa të zbuten. 3.Më pas shtoni ujë në tenxhere bashkë me patatet, karrotat, shpargujt dhe orizin. 4.Shtoni kripën dhe...

Supë krem me karkaleca dhe hudhër

1.Në një tigan hidhni gjalpin bashkë me hudhrën të skuqen për 1-2 minuta.2.Ndërkohë në një enë hidhni panën dhe shtioni miellin.3.Përzijeni mirë që të mos ngelet mielli me kokrriza.4.Përzierjen shtojeni në tigan dhe përzijeni mirë.5.Shtoni në tigan edhe karkalecat...

Supë kremoze me domate qershizë dhe patate të ëmbël

1.Në një tenxhere me vaj ulliri do të skuqni si fillim qepën e grirë imët. 2.Shtoni domatet e prera përgjysmë dhe i trazoni mirë.3.Shtoni më pas pataten e prerë në copa të vogla, lëngun e mishit, kripë, piper dhe...

Supë me hithra dhe perime, me shije dhe vlera...

1.Vendosni tenxheren në zjarr dhe hidhni në të lëngun e perimeve, qepën, hudhrën, copat e patateve dhe karrotave. 2.Kur të marrë lëngu valë, uleni temperaturën dhe lëreni të ziejë për pesë minuta. 3.Më pas shtoni hithrat dhe prisni sërish...

Që familja juaj ta shijojë pafund, sot gatuani këtë...

1.Në një tenxhere hedhim pak vaj ulliri dhe shtojmë hudhrën dhe xhinxherin e ndarë në copa.2.Pastaj hedhim fileton të cilën e kemi prerë më parë.I lemë të skuqen për 5 minuta.3.Shtojmë kripë, piper, trumzë dhe pak borzilok të thatë.4.Shtojmë...

Kjo supë krem me lulelakër dhe vaj tartufi është...

1.Në një tenxhere shtoni lulelakrën, patatet, qepën, thelpin e hudhrës të grira, supën e pulës, kripën dhe piperin. 2.Mbulojeni dhe lëreni të ziejë për 30 minuta. 3.Shtoni perimet e ziera në një blender bashkë me djathin parmixhano dhe përziejeni...

Supë me gjizë, një nga më të thjeshtat e...

1.Në një tenxhere ku kemi hedhur 4 lugë vaj ulliri, skuqim hudhrën dhe kur të ketë marrë ngjyrë, e heqim. 2.Shtojmë gjizën, pak spec djegës pluhur dhe i lëmë të skuqen për 2-3 minuta, duke i përzier herë pas...