Arkiva e etiketave: supe

Një mënyrë e thjeshtë dhe e shijshme për të...

1.Shkrini gjalpin në një tenxhere të madhe mbi nxehtësi mesatare. 2.Hidhni brenda qepën dhe preshin të copëtuar dhe skuqini pak sa të zbuten. 3.Më pas shtoni ujë në tenxhere bashkë me patatet, karrotat, shpargujt dhe orizin. 4.Shtoni kripën dhe...

Supë me hudhër dhe pana, shija që duhet të...

1.Presim hollë qepën, preshin dhe hudhrën. 2.I hedhim në një tenxhere me vaj ulliri. I trazojmë dhe i gatuajmë për 15 minuta. 3.Shtojmë 1 kokërr patate të prerë në kubikë të vegjël. 4.Shtojmë lëngun e pulës, kripën, piperin dhe...

Supë vjeshtore me krem kungulli

Grijmë qepën dhe e kavardisim në pak gjalp në zjarr mesatar derisa të rezultojë masë homogjene duke e perzierë shpesh. Lajmë karrotat dhe kungullin, i qerojmë dhe i presim në copa të vogla dhe i shtojmë tek qepa, duke...

Supë e ngrohtë me kërpudha për një shije si...

Në një tigan të madh skuqni qepën me gjalpë dhe pasi të jetë zbutur pak shtoni kërpudhat, kripën, piperin dhe hudhrat. Vazhdoni skuqjen ngadalë dhe pas disa minutash i shuani me verën e bardhë. Pasi të avullojë vera, shtoni...

Karrota dhe xhenxhefil që supa juaj të bëhet e...

Në një tenxhere skuqni gjalpin, qepët e grirë imët dhe hudhrat.Më pas shtoni karotën e grirë imët dhe xhenxhefilin pluhur. Shtoni lëngun e perimeve dhe e lini supën të ziejë. Pas 20 minutash shtoni kripën dhe piperin. Kur supa...

Një supë detox që organizmi t’ju falenderojë

Në një tenxhere të madhe, shtoni ujin dhe vendoseni në sobë me nxehtësi mesatare. Pasi është nxehur shtoni qepën dhe hudhrën.Lëreni për 2 minuta dhe trazojeni herë pas here. Shtoni selinon, karrota, brokoli, domate dhe xhinxher të freskët.Trazojeni dhe...

Supë e shëndteshme me avokado dhe shparguj

Në një tigan të madh ngrohni vajin e ullirit. Shtoni qepën dhe gatuajeni atë mbi nxehtësi mesatare derisa të jetë e butë dhe e tejdukshme. Shtoni shpargujt dhe lëreni të gatuhet për 3 minuta. Shtoni lëngun e perimeve dhë...

Plot vlera ushqyese: Kjo supë e ftohtë panxhari duhet...

Vendosni panxhar dhe uthull molle në një tenxhere të nxehtë dhe ziejeni në ngrohje të ulët për rreth 30 minuta. Pastaj bëjeni pure me një blender dhe shtoni kripë e piper të zi. Lëreni të freskohet pastaj transferojeni në...

Supë me fasule të bardha dhe domate

Vini të zihen 3 gota supë në një tenxhere dhe shtoni 1/2 filxhan sorgrum dhe lëreni të ziejë butësisht përafërsisht 20-25 minuta. Ndërkohë, ngrohni një tigan të madh me kapak mbi nxehtësinë e mesme. Shtoni vaj ulliri dhe hudhrën...