Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: supe

Supë me presh, pançetë dhe patate

    Shkrini gjalpin në një tigan të madh, më pas skuqni proshutën dhe qepën duke i trazuar derisa të fillojnë të marrin ngjyrë të artë. Hidhni preshin dhe patatet, i trazoni mirë, më pas mbulojeni dhe ulni zjarrin. Gatuani...

Supë me thjerrëza dhe pançetë

    Ngrohni vajin e ullirit në një tenxhere të madhe. Shtoni qepën, gjysmën e pancetës dhe karotën. Gatuajini në nxehtësi të ulët deri në mesatare për 10 minuta derisa qepët të jenë të buta.     Shtoni kuminin, turmerikun, hudhrën...

Supë e shëndetshme me hithra

Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni qepën, karotën, preshin dhe pataten dhe gatuajini për 10 minuta derisa perimet të fillojnë të zbuten. Shtoni lëngun dhe gatuajeni për 10-15 minuta të tjera derisa patatet të...

Supë me domate dhe makarona

Ngrohni 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tenxhere të madhe. Shtoni qepën dhe selinon dhe skuqeni për 10-15 minuta, ose derisa të fillojë të zbutet, më pas shtoni hudhrën dhe gatuajeni edhe për 1 min. Përziejini të gjithë...

Supë kremoze me lulelakër

Ngroheni furrën në 220C. Hidhni lulelakrat në një tavë pjekjeje me 1 lugë vaj ulliri, kuminin dhe trumzën. I pjekim për 15 minuta ose derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të zbuten. Hiqni trumzën.  Ngrohni vajin e mbetur...

10 ushqimet më të mira që lehtësojnë dhembjen e...

A ka ndjesi më të keqe kur zgjohesh nga gjumi me grykën e thatë, pa zë, dhe të dhemb ede kur kalon pështymën…? Zyrtarisht je sëmurë. Por ndonëse oreksi mund të të jetë prerë, të ushqehesh siç duhet veçanërisht...

Supë franceze me qepë

Shkrini gjalpin me vajin e ullirit në një tenxhere të madhe me bazë të rëndë. Shtoni qepët dhe skuqini me kapak për 10 minuta derisa të zbuten.     Spërkatini me sheqer dhe gatuajini edhe për 20 minuta, duke i...

E shëndetshme dhe me pak kalori: Supë me selino

Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe në zjarr mesatar, hidhni selinon, hudhrën dhe patatet dhe lyejini me vaj. Shtoni një spërkatje ujë dhe një majë të madhe luge kripë dhe gatuajeni, duke e përzier rregullisht për 15 minuta,...

Supë krem me thjerrëza dhe kungull

Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe. Skuqini qepët derisa të zbuten dhe të fillojnë të marrin ngjyrë të artë. Hidhni hudhrën, tulin e kungullit, thjerrëzat dhe trumzën dhe më pas hidhni lëngun e nxehtë. I rregulloni me kripë,...