Arkiva e etiketave: veze

Mëngjes i përgatitur me vezë, kërpudha dhe domate

1.Lajmë me kujdes kërpudhat, i pastrojmë dhe i presim në feta të mëdha.2.Qërojmë qepën dhe e presim në kubikë.3.Lajmë mirë trumzën, e thajmë dhe i heqim fletët.4.Rrahim vezët, i hedhim trumzën e grirë, qumështin dhe salcën e domates.Shtojmë kripë...

Tortë e kripur me djathë e qumësht për të...

Torta me djathë është ideale kur nuk dini se ç’të bëni me bukën e mbetur që është bërë e fortë dhe e thatë. Ja si mund të riciklohet ajo në një recetë të shijshme: Përbërësit: 10 feta bukë 250...

Një mëngjes plot energji me avokado dhe salmon

1.Grini lëkurën e limes dhe vendoseni në një enë.2.Grini barin e qepës dhe lëreni mënjanë.3.Ndani përgjysmë avokadot, hiquni bërthamat, prituni tulin me anë të një thike dhe hiquani me anë të një luge.4.Mbi çdo gjysmë avokado vendosni një fetë...

Buka që duhet të provoni këtë mëngjes

1.Fillimisht presim bukën në kubikë të vegjël, e vendosim në një tas dhe shtojmë pak kripë. Më pas e zbusim me qumësht dhe e lëmë mënjanë.2.Në një tigan skuqim pançetën. Shtojmë qepët e njoma ( vetëm pjesën e bardhë)...

Vezë të skuqura me patëllxhanë për mëngjes

1.Presim patëllxhanët në feta të holla dhe i kriposim. I lëmë 1 orë të kullojnë lëngun.2.I heqim lëkurën domateve, farat i shtypim dhe i hedhim në një tigan me pak vaj dhe gjalpë.3.Shtojmë hudhrën e shtypur dhe i skuqim...

Vezë të pjekura me bizele dhe bacon

1.Merrni 50 gr bacon të prerë në kuba dhe skuqeni në një tigan jongjitës me pak vaj. Shtoni një qepë të freskët të grirë imët dhe 150 gr bizele, gatuajini për 3-4 minuta dhe rregullojini me kripë e piper....

Petë sfoliate e mbushur me vezë dhe ullinj, një...

1.Në një enë rrumbullake ose gota alumini vendosni petën e prerë ne formën e gotës.2. brenda 2 ullinj të prerë dhe pak djathë.3.Shtoni edhe vezën dhe pak kripë e erëza sipas dëshirës.4.Futeni të piqet në 200 gradë për 7-8...