Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: veze

Ju bezdis era e vezës tek enët e sapolara?...

Të jesh e zonja në kuzhinë nuk është e thjeshtë dhe të gjitha amvisat e kuptojnë mirë çfarë dua të them. Veçse të gatuash çdo ditë dhe të shqetësohesh se gjella, tava apo cilido gatim të dalë përfekt e...

Thjeshtë dhe shijshëm, vezë e skuqur me pepperoni dhe...

1.Ngrohni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare. 2.Shtoni pepperoni dhe skuqeni, duke u kthyer sipas nevojës, deri sa të marrë ngjyrë edhe rreth skajeve. 3.Transferojeni në peshqir letre për të kulluar vajin dhe fshijeni tiganin. 4.Shkrini...

Fillojeni ditën me një omëletë me kërpudha për një...

1.Në një tigan skuqni gjalpin. 2.Ndërkohë në një enë rrihni vezët me një pirun. Shtoni edhe qepën e njomë të grirë imët. 3.Tani e shtoni vezën tek tigani. Shtoni kripë e piper. 4.Pas disa sekondash shtoni kërpudhat. 5.Sapo të...

Kërpudha me vezë

1.Kerpudhat nese jane te fresketa, pastrohen dhe grihen ne fleteza te holla,kurse nese jane te marinuara vetem i kullojme nga lengu i tyre. 2.Pastaj ne nje tigan hedhim vajin dhe e nxejme dhe ne te qesim kerpudhat derisa te...

Avokado e mbushur me vezë, e pjekur në furrë...

1.Ndani avokadot përgjysmë. I hiqni bërthamën dhe tulin. 2.Brenda secilës thyeni nga një vezë. 3.Sipër i shtoni domatet, djathin, qepën, specat dhe baicon. 4.I vendosni në një tavë dhe i fusni në furrë për 12 minuta në temperaturë 220...

Kjo është sallata më e mirë që keni provuar...

1.Në një tas të vogël kombinoni kosin, qepën e njomë, lëngun e limonit, mustardë, pak kripë, piper dhe i përzieni mirë. I lini në frigorifer për pak minuta. 2.Pasi të keni zierë mirë vezët, i ftohni me ujë, i...

Qiqra të gatuara me vezë dhe spinaq

Vendosni  një tenxhere të vogël me ujë në vlim dhe gatuajini vezët për 6-8 minuta. Pasi të zihen lërini të fothen dhe hiquni lëvozhgat. Ndërkohë, ngrohni vajin në një tigan dhe  shtoni qimnon, farat e  mustardës së zezë, pluhur...

Vezë të mbushura me proshutë dhe majonezë

1.Qëroni vezët e ziera dhe i prisni përgjysmë. 2.Me kujdes u hiqni të verdhat dhe i bashkoni këto të fundit në një tas të madh. 3.Sipër i shtoni majonezën, mustardën, uthullën, kripë, piper dhe specin e kuq pluhur. I...