Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Përgatitni të gjitha perimet dhe proshutën në kubikë të vegjël.
Hidhni vajin e ullirit në tenxhere dhe më pas shtoni karotat, selinon dhe qepën.
Lërini të skuqen për 5-7 minuta deri sa të zbuten pak.
Sapo perimet të jenë të buta shtoni fasulet, proshutën, trumzën, dafinën, kripë dhe piper.
Përzijini mirë të gjithë përbërësit dhe mbylleni tenxheren me kapak.
Lërini të zihen për 45 minuta ose deri sa të jenë zier fasulet plotësisht.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment