Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.I presim kërpudhat në copa të vogla. Në një tigan skuqim qepën me hudhrën.
2.Sallamit ia heqim lëkurën dhe e presim në rripa të hollë.
3.Më pas i skuqim. I shtojmë kërpudhat, gjethet e dafinës dhe verën. I lëmë derisa kjo e fundit të avullojë tërësisht.
4.Domatet e prera hollë i shtojmë në tigan, i hedhim kripën dhe piperin dhe i lëmë për 20 minuta.
5.Sapo përgatitët një fërgesë me kërpurdha dhe sallam nga duart tuaja. Shijojeni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment