1.Fileton e peshkut priteni përgjysmë për së gjeri, pastrojeni dhe spërkateni me lëng limoni.
2.Në çdo copë të peshkut vendosni një copë kajsie, pastaj mishin bëjeni role dhe kapeni me një krujtese dhëmbësh, lyjeni me vaj, skuqeni dhe pasi të jenë skuqur hiqini nga zjarri.
3.Preshi, domatet dhe specat pritini në kuadrate, ndërsa hudhrat grijini shumë imët.
4.Zieni orizin në ujë me kripë, ndërsa lëvoren e limonit grijeni imët në rende.
5.Në pak vaj kaurdisni preshin dhe hudhrat, shtoni specat, pastaj domatet dhe kaurdisini derisa të zbuten të gjitha perimet.
6.Perimet e kaurdisura bashkojini me oriz, shtohen erëza sipas dëshirës.
7.Hidhni perimet brenda filetove të peshkut dhe vendosini në tavë derisa të piqen.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Komento