Receta për një ëmbëlsirë origjinale, jo të zakontë dhe të shijshme. Por edhe aleate e një diete të shëndetshme. Fiqtë e karamelizuar pa sheqer janë aromatikë falë erëzave dhe mund të serviren në fund të një vakti, por edhe me kafenë e pasdites.
Përbërësit:
25 fiq
1 lugë e vogël kakao e hidhur
30 gram portokaj ose fruta të sheqerosura (si ato që ka tek panetonet)
1 shishe Vincotto (verë balsamike frutash)
disa gjethe dafine
pak kanellë
120 gr bajame të thërrmuara
disa kokrra karafil
Përgatitja:
Prisni përgjysmë fiqtë, por mos i ndani komplet. Lërini të bashkuar tek bishti. Mbushini me bajamet e thërrmuara, frutat e sheqerosura dhe kakaon pluhur të cilat i keni bashkuar në një tas. Mbyllini fiqtë me kujdes.
Vendosini fiqtë në një tepsi dhe futini në furrën me nxehtësi 180 gradë për pak minuta duke i kthyer nga ana tjetër në mes të pjekjes. Kalojini tek vincotto, vendosini nëpër vazo duke vendosur në secilën gjethe dafine, kanellë dhe kokrra karafili.
Në fund, mbulojini me vin cotto (1 l për 25 fiq), vendosuni një peshë sipër dhe lërini të pushojnë për një ditë. Hiquni peshën pastaj dhe mbyllini hermetikisht vazot.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment