Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 200 gradë C.
Prisni fokacen në mes për të krijuar 2 raunde.
Vendoseni anën e prerë lart në një fletë pjekjeje. Lyejeni bukën me vaj ulliri dhe i hidhni pak kripe dhe piper.
Shtoni 1/4 filxhan marinara mbi secilën raund dhe spërkateni me provolonën sipër.
Mbi djathin, shpërndani fetat e sallamit, speca djegës, ullinjtë kalamata, argjinare dhe ullinj manzanilla në secilin raund.
Piqeni derisa skajet të jenë artë dhe djathi të shkrihet, 10 – 12 minuta.
Spërkatini picat me pesto dhe pak parmixhano dhe borzilok.
Ndajeni në feta dhe shërbejeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment