Sugjerojmë:

Fokace pikante me suxhuk dhe provolone

1 fokace rrumbullake e gatshme
2 lugë vaj ulliri
Kripë dhe piper i zi i sapo bluar
1/2 filxhan marinara me vazo
2 gota provolone të copëtuar
3 lidhje suxhuk te prerë hollë
1/2 filxhan speca të kuq djegës
2 lugë ullinj
1/2 filxhan zemra artichoke
2 lugë ullinj manzanilla
1/4 filxhan pesto borzilok
1/4 filxhan parmixhano
Gjethe borziloku, për dekor

Ngroheni furrën në 200 gradë C.
Prisni fokacen në mes për të krijuar 2 raunde.
Vendoseni anën e prerë lart në një fletë pjekjeje. Lyejeni bukën me vaj ulliri dhe i hidhni pak kripe dhe piper.
Shtoni 1/4 filxhan marinara mbi secilën raund dhe spërkateni me provolonën sipër.
Mbi djathin, shpërndani fetat e sallamit, speca djegës, ullinjtë kalamata, argjinare dhe ullinj manzanilla në secilin raund.
Piqeni derisa skajet të jenë artë dhe djathi të shkrihet, 10 – 12 minuta.
Spërkatini picat me pesto dhe pak parmixhano dhe borzilok.
Ndajeni në feta dhe shërbejeni.

Lini një koment