Sugjerojmë:

Francezët e adhurojnë këtë supë me perime gjatë pranverës

¼ filxhan gjalpë
1 presh
3 patate të mëdha
1 tufë shparguj të freskët
4 lugë çaji kripë
1/2 kile spinaq të freskët
2 karrota
1/3 filxhan oriz të bardhë
1 filxhan pana
2 gota ujë
1 qepë

1.Shkrini gjalpin në një tenxhere të madhe mbi nxehtësi mesatare.
2.Hidhni brenda qepën dhe preshin të copëtuar dhe skuqini pak sa të zbuten.
3.Më pas shtoni ujë në tenxhere bashkë me patatet, karrotat, shpargujt dhe orizin.
4.Shtoni kripën dhe vëreni të ziejë në 30 minuta deri sa orizi dhe perimet të jenë zbutur.
5.Pastaj shtoni spinaqin dhe panën dhe gatuajeni edhe 5 minuta.

Lini një koment