Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1. Bëjmë sherbetin me një gotë sheqer dhe gjysëm gotë ujë.
2.E ziejmë 3-4 minuta pas valës që merr dhe e lemë të ftohet. Tek sherbeti hedhim dhe pak kripë.
3.Sitim miellin, shtojmë pjesën tjetër të sheqerit dhe bëjmë gropëza në të me lugë.
4.I mbushim ato me vaj e sherbet dhe i përziejmë avash pa e ngjeshur.
5. Me majat e gishtave e shkërmoqim deri sa brumi merr formën si në foto.
6.I hedhim gjalpin lart dhe e pjekim me 180 gradë C deri sa ka marrë ngjyrë ( rreth 1 orë ose pak më shumë).
Receta nga @kuzhina_shtepise_sime Instagram
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment