Gërshet me djathë dhe proshutë për mëngjes

Veshtiresia
Mesatare
Gati për:
20 min
Koha gatimit
10 min
Sugjerohet për:
2 persona
Kalori:
384
4 vezë të mëdha
1/4 filxhan qumësht i trashë lope
1/4 lugë çaji kripë
1 lugë gjalpë pa kripë
8 fletë brumi me gjysmëhëne në frigorifer
8 feta proshutë të hollë
3-4 lugë çaji mustardë
1 filxhan djathë çedar të copëtuar
Majdanoz i freskët i copëtuar, për zbukurim

Ngroheni furrën në 180 gradë C.
Vini një fletë të madhe pjekje me letër pergamene.
Zhvendosni fletën e brumit në fletën e përgatitur të pjekjes.
Pritini 10 të çara (në secilën nga anët e gjata) rreth dy të tretat e rrugës, duke e lënë qendrën të paprerë. (Referojuni fotos në postim për ndihmë!)

Përhapni mustardën përgjatë qendrës së brumit.
Sipër hidhni proshutën, vezët e fërguara dhe djathin.
Kryqëzoni shiritat e brumit mbi mbushjen në mënyrë që të merrni një model të endur, duke u siguruar që brumi të ngjitet me njëri-tjetrin.

Piqni për 20-23 minuta derisa të marrë ngjyrë kafe të artë.
Hiqeni nga furra dhe spërkateni me majdanozin.
Lërini të pushojnë për 5 minuta dhe pastaj shërbejeni menjëherë.

Komento