Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngroheni furrën në 180 gradë C.
Vini një fletë të madhe pjekje me letër pergamene.
Zhvendosni fletën e brumit në fletën e përgatitur të pjekjes.
Pritini 10 të çara (në secilën nga anët e gjata) rreth dy të tretat e rrugës, duke e lënë qendrën të paprerë. (Referojuni fotos në postim për ndihmë!)
Përhapni mustardën përgjatë qendrës së brumit.
Sipër hidhni proshutën, vezët e fërguara dhe djathin.
Kryqëzoni shiritat e brumit mbi mbushjen në mënyrë që të merrni një model të endur, duke u siguruar që brumi të ngjitet me njëri-tjetrin.
Piqni për 20-23 minuta derisa të marrë ngjyrë kafe të artë.
Hiqeni nga furra dhe spërkateni me majdanozin.
Lërini të pushojnë për 5 minuta dhe pastaj shërbejeni menjëherë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento