Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Mishin e viçit thajeni me peshqirë letre dhe marinojeni me kripë dhe piper.
Në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare, vendosni vajin të nxehet.
Shtoni mishin e viçit dhe qepën dhe lërini të gatuhen deri sa të marrin ngjyrë të artë, rreth 3 minuta për secilën anë.
Në të njëjtën tenxhere, shtoni kërpudhat dhe gatuajini derisa të marrin ngjyrë të artë, 5 minuta.
Shtoni qepën, karrotat dhe selinonë dhe gatuajini deri sa të zbutën, rreth 5 minuta.
Shtoni hudhër dhe gatuajeni 1 minutë më shumë.
Shtoni salcë domatesh dhe perziejini te perimet.
Shtoni supën e viçit, trumzë, rozmarinë dhe shtoni kripë dhe piper.
Vërini të ziejnë deri sa mishi të jetë zier, rreth 50 min.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento