Gjethet e selinosë. Me to mund të bëjmë gjëra të mrekullueshme në kuzhinë
Çfarë të bëjmë me gjethet e selinosë? Këtë perime e përdorim për supa, për t’u dhënë shije pjatave të ndryshme apo për të përgatitur koncentrate perimesh të bëra vetë. Gjethet e selinosë janë një lëndë e parë e shëndetshme dhe e lehtë për të përgatitur receta të shijshme.
Çfarë mund të gatuajmë me to?
Ju propozojmë dy receta: një pesto të shijshme dhe petulla të shijshme me selino
Receta e pestos
Përbërësit:
100 gr gjethe selino
50 gr bajame të qëruara
50 gr djathë parmixhano i grirë
Pak kripë e trashë
Pak lëng limoni
Vaj ulliri e.v
Përgatitja
Përzieni gjithë përbërësit në mikser dhe frulojini derisa të merrni një përbërje kremoze.
2. Receta për petulla me gjethe selinoje
Përbërësit:
100 gr gjethe selinoje
5 lugë miell
Ujë aq sa për të formuar brumin
1 lugë kafeje kripë
3 lugë gjelle parmixhan i grirë
2 lugë kafeje djathë pekorino i grirë
1 vezë
Vaj për skuqje
Përgatitja
Merrni gjethet e selinos dhe copëtojini me thikë.
Përgatisni brumin me miellin, ujin, djathërat, vezën dhe kripën.
Në fund shtoni gjethet e selinos tek brumi.
Sigurohuni që brumi të jetë ngjitës.
Skuqini petullat në vaj të nxehtë duke e marrë brumin me lugë.
Gjatë periudhës së shtatzanisë, të gjitha bëhemi shumë më të ndërgjegjshme për mënyrën tonë të të ushqyerit, se çfarë duhet të hamë e çfarë jo. Megjithatë, jo gjithmonë është e lehtë t’i kategorizosh ushqimet dhe pijet në çfarë DUHET...
Për të evituar infenksionet në veshka është ideale të konsumoni ushqime të shëndetshme që sigurojnë një larmi vitaminash, mineralesh dhe antioksidantësh që sigurojnë pastrimin e veshkave por që kanë sasi të vogla kaliumi dhe fosfori. Ushqimet që përmbajnë antioksidantë mund të...
Pushimet e verës për prindërit e rinj, të cilët kanë një bebe të porsalindur janë një sfidë jo pak e rëndësishme. Shpesh përballë kësaj situate ata përballen me pyetjen nëse duhet të bëjnë pushime në bregdet apo jo. Gjithmonë...
Lini një koment