Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 250 gradë.
2.Mbuloni patatet me ujë të ftohtë në një tenxhere dhe kriposni ujin.
3.Vijeni tenxheren mbi ngrohjen mesatare dhe lereni rreth 8 minuta, pastaj vendoseni mënjanë.
4.Hidhni gjethet e rozmarinës, hudhrat, 2 lugë çaji kripë dhe piperin e kuq piper në një bord prerjeje, pastaj prisni mishin me një thikë.
5.Transferoni pasten në një tas.
6.Përzijeni mishin në lëngun e limonit dhe vajit të ullirit dhe hidheni në tigan.
7.Lereni të gatuhet deri sa të marrë ngjyrë kafe ,rreth 5 minuta.
8.Kthejeni mishin nga ana tjetër, shtoni kërpudhat dhe patatet në tigan dhe rreshkisni me lëngun e limonit të mbetur.
9.Shtoni copëzat e rozmarinës dhe gjysmën e limonit të shtrydhur në tigan.
10.Futeni mishin në furrë të piqet 20 – 25 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento