Hilja gjeniale: Për gështenja super të shijshme, ja ç’duhet bërë përpara se t’i pjekim
Eshtë akoma vjeshtë dhe është fiks sezoni i gështenjave! Mishi i tyre i ëmbël, me energji dhe kalori ka nevojë të gatuhet mirë që të shijohet mirë. Dhe pse ndoshta duket e pabesueshme kripa është përbërësi kryesor që gështenjat të piqen më mirë.
Por pse t’i pjekim në kripë? Sepse kripa i mbron ato nga djegia dhe i mban të njoma.
Përgatitja e tyre bëhet kaq thjeshtë me këto hapa:
-Si fillim nëse kemi 500 gr gështenja na duhet 1 kg kripë deti e trashë dhe pak gjalpë i kripur për servirje.
– Pastaj ngrohim furrën në 175 ° C dhe shtojmë kripën në tavë.
-Pas kësaj çdo gështenjë e presim thellë me thikë në mes pa dëmtuar mishin e tyre.
-Gështenjat e prera i vendosim mbi kripë dhe i futim në furrë për 30 minuta.
1.Për të përgatitur brumin në një enë bashkoni 8 përbërësit e parë përveç miellit. Miellin e shtoni gradualisht në fund pasi të keni krijuar një masë homogjene. 2.Për të përgatitur mbushjen, në një enë rrihni pudingun pluhur dhe qumështin....
Disa ushqime që të rriturit i konsumojnë me shumicë, mund të jenë vërtet të dëmshme për fëmijët tuaj. Mënyra e të ngrënit tek prindërit, transmetohet gradualisht edhe tek të vegjëlit tuaj. Pra rregulli i artë është se nëse doni...
Keni filluar ankoheni se nuk mbani mend se çfarë bëtë apo hëngrët dje? Ndryshimi fillon nga vetja, duke ndryshuar rutinën e gjërave të cilat kanë filluar të kthehen në të dëmshme. Çfarë duhet të bëni menjëherë? Filloni të merrni...
Lini një koment