Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni vajin dhe gjalpin në një tigan të madh të thellë.
2.Shtoni qepën dhe gatuajeni butësisht për 5 minuta derisa të zbutet.
3.Shtoni kërpudhat dhe hudhrën dhe gatuajeni butësisht për 2-3 minuta.
4.Shtoni orizin dhe mbulojeni me përzierjen e qepëve dhe kërpudha.
5.Hidhni pak verë dhe gatuajeni mbi një nxehtësi mesatare për rreth 3 minuta, duke e nxitur herë pas here.
6.Ulni nxehtësinë dhe shtoni domatet dhe 125 ml lëng dhe gatuajeni për rreth 5 minuta derisa lëngu të absorbohet.
7.Shtoni sërish 125 ml lëng dhe vazhdoni të gatuani derisa të thithet.
8.Përsëriteni me lëngun e mbetur derisa të gjithë të absorbohen dhe orizi të zbutet.
Shtoni pak majdanoz dhe gjysmen e djathit parmixhano.
Marinojeni për shije.
Hidhni dhe spinaq mbi rizoto.
Mbulojeni dhe gatuajeni butësisht për 4-5 minuta derisa spinaqi të zbutet komplet.
Shërbejeni menjëherë me parmixhanon e mbetur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment