Sugjerojmë:

I gatuar me kërpudha, majdanoz dhe domate, rizoto s’mund të ishte më i shijshëm!

1.Ngroheni vajin dhe gjalpin në një tigan të madh të thellë.

2.Shtoni qepën dhe gatuajeni butësisht për 5 minuta derisa të zbutet.

3.Shtoni kërpudhat dhe hudhrën dhe gatuajeni butësisht për 2-3 minuta.

4.Shtoni orizin dhe mbulojeni me përzierjen e qepëve dhe kërpudha.

5.Hidhni pak verë dhe gatuajeni mbi një nxehtësi mesatare për rreth 3 minuta, duke e nxitur herë pas here.

6.Ulni nxehtësinë dhe shtoni domatet dhe 125 ml lëng dhe gatuajeni për rreth 5 minuta derisa lëngu të absorbohet.

7.Shtoni sërish 125 ml lëng dhe vazhdoni të gatuani derisa të thithet.

8.Përsëriteni me lëngun e mbetur derisa të gjithë të absorbohen dhe orizi të zbutet.
Shtoni pak majdanoz dhe gjysmen e djathit parmixhano.
Marinojeni për shije.
Hidhni dhe spinaq mbi rizoto.
Mbulojeni dhe gatuajeni butësisht për 4-5 minuta derisa spinaqi të zbutet komplet.
Shërbejeni menjëherë me parmixhanon e mbetur.

Lini një koment