Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Me kujdes do të përpiqeni që qepët t’i zhvishni në rrathë, pa i prishur formën.
Në një qese kuzhine do të fusni patatinat dhe do t’i grini imët.
Ndërkohë në një enë bashkoni vezët, kripë, qumështin, borzilokun dhe piperin për shije.
Tek ena ku keni miellin do shtoni pak kripë dhe piper.
Merrni rrathët prej qepe dhe i lyeni me miell. Kalojeni tek masa me vezë dhe në fund tek patatinat.
Kështu do të veproni për çdo unazë prej qepe. Në fund do t’i skuqni me vaj. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento