Shkrini gjalpin në një tenxhere të madhe me nxehtësi mesatare.Skuqni qepën, selinonë dhe karrotat duke i trazuar shpesh, derisa të zbuten, për rreth 10 minuta.
2. Shtoni mishin e viçit, mishin e derrit dhe një lugë çaji me kripë.
3. Copëtojeni mishin me pirun ndërsa e gatuani në zjarr për rreth 8 minuta. Mishi duhet të ziejë dhe jo të skuqet.
4. Përbërjes i shtoni më pas qumështin. Ulni nxehtësinë e gatimit dhe lëreni të ziejë për 20-25 minuta, derisa lëngu të shkojë në gjysmë të enës dhe mishi të arrijë të dalë mbi lëngun.
5. Shtoni domtatet dhe një lugë çaji kripë. Përziejeni herë pas herë , derisa salca të trashet.
Në një tigan të madh, hidhni qepët dhe kërpudhat në vaj deri sa të skuqen. Shtoni spinaqin dhe proshutën dhe gatuajini. Lereni të ftohet dhe rrihni vezët, duke u shtuar ngadalë pak djathë. Shtoni në përzierje spinaq dhe piper...
1.Vendosni thelpinjtë e arrave në ujë të vluar për 3-4 minuta. Në këtë mënyrë mund t’u hiqni më lehtë cipën e jashtme. 2.Merrni tulin e bukës dhe zbuteni në qumësht. Lëreni për disa minuta pastaj shtrydheni mirë, për të...
1.Në një tigan skuqni gjalpin me qepën e grirë imët. Pas kësaj shtoni mishin e grirë dhe e përzieni herë pas here. 2.Pasi të jetë zverdhur disi shtoni kripë, piper, majdanozin, nenexhikun, karotën dhe 4 gota ujë. 3.E lini...
Komento