Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Në një enë shtoni vezët, sheqerin dhe trazojini mirë.
2.Më pas shtoni gjalpin, kosin e frutave dhe miellin.
3.Vazhdoni ti përzieni derisa të krijohet një masë homogjene.
4.Shtoni pluhurin pjekës, lëkurën e limonit dhe luleshtrydhet.
5.Lyeni tavën me gjalpë dhe me pak miell. Shtroni me kujdes masën e kekut që përgatitët.
6.E vendosni në furrë për 40 minuta, në temperaturën 180 gradë C.
7.Nxirreni dhe lëreni të ftohet, më pas priteni sipas dëshirës.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment