Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Merrni një tavë dhe visheni me letër furre.
Shkrini në një tas rezistent sipër një tenxhereje me ujë që vlon, pa prekur ujin 120 gr çokollatë bashkë me gjalpin.
Pasi të jetë përbërja të bëhet homogjene shtojini me radhë duke i rrahur heqerin, miellin, majanë dhe vezët.
Përziejeni derisa të përftoni një masë homogjene, pa u fryrë.
Hidheni masën në tavën e përgatitur më parë dhe futeni në furrë me 160 gradë për rreth 25 minuta. Kontrolloni pjekjen me një kunjë dhëmbësh; zhyteni dhe nxirreni dhe nëse kunji del i pastër, brownie është gati.
Nxirreni brownie nga furra dhe spërkateni me çokollatën e mbetur thërrmuar në grimca, të përhapur kudo njëlloj.
Pas pak minutash ftohjeje, priteni brownie-n në katrorë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment